Konceptkarteritare
Konceptkartor hjälper dig att kartlägga sambanden mellan idéer. Använd Lucidchart för att skapa konceptkartor online från mallar eller från grunden – vi har allt du behöver för att komma igång.
eller fortsätt med
Genom att registrera dig godkänner du våra användarvillkor och bekräftar att du har läst och förstår vår integritetspolicy.
Kartlägg nya koncept på ett enkelt sätt
Kom igång direkt med Lucidcharts intuitiva programvara för konceptkartor.
Organisera koncept med lättanvända former
Med våra dra-och-släpp-former kan du enkelt organisera olika koncept och sambanden mellan dem. Lägg till dina idéer i din konceptkarta och dela kartan med vem som helst i realtid.
Importera och exportera idéer
Importera befintliga konceptkartor eller idéer från Visio, Gliffy, OmniGraffle, Draw.io – eller helt enkelt från en TXT-fil – för att skapa en snabb konceptkarta. Exportera konceptkartan genom att ladda ner den som PDF, JPEG eller PNG, alternativt exportera den direkt till Google Drive.
Dela och presentera konceptkartor online
För att dela konceptkartan med teammedlemmar, klasskamrater eller andra studenter ger du dem bara webbadressen. Du kan också presentera direkt från vårt verktyg för konceptkartor med hjälp av presentationsläget, eller integrera konceptkartan i Google Presentationer eller Slack.
Samarbeta i realtid var som helst
Vårt verktyg för att skapa konceptkartor är molnbaserat, så du kan samarbeta om din konceptkarta med vem som helst, var de än befinner sig och oavsett vilken enhet, vilken webbläsare eller vilket operativsystem de använder.
Anpassa mallar för konceptkartor
Lucidchart har fler än 1 000 skräddarsydda diagrammallar redo att använda. Även om du alltid kan utgå från en tom sida du kan också låta dig inspireras av vad andra har gjort.
Anslut till verktyg som du redan använder
Lucidchart integreras med Google Workspace, så att du kan importera din konceptkarta till Google Dokument eller Presentationer efter behov. Det går också att lagra Lucidchart-filer på Google Drive. Alla ändringar som görs i Lucidchart uppdateras då automatiskt i Google Drive.
Se varför användarna älskar Lucidchart
Lucidchart har tusentals femstjärniga recensioner på TrustRadius, Capterra och G2. Prova vårt verktyg för konceptkartor för att se varför.
Lär dig att använda Lucidchart på 3 minuter
master the basics of Lucidchart in 5 minutes
- Skapa din första konceptkarta – oavsett om du importerar den, utgår från en mall eller börjar med en tom arbetsyta.
- Lägg till former, koppla ihop dem med linjer och lägg till text till din konceptkarta för att beskriva det du tänker.
- Ändra stil och formatering så att din konceptkarta blir visuellt tilltalande.
- Använd funktionssökningen för att hitta en funktion eller ett verktyg i diagrammet.
- Dela konceptkartan med teamet och börja samarbeta.
Lucidchart-integrationer
Koppla Lucidchart till alla de branschledande appar du vill.
Se varför team använder Lucidchart
Skapa diagram, visualisera data och samarbeta på en och samma plattform.
Samarbete
Vårt verktyg för konceptkartor är enkelt att använda på valfri enhet. Lucidchart hjälper team att samarbeta i realtid överallt i världen. Höj produktiviteten och samarbeta med teamet för att uppnå målen.
Tydlighet
Lucidchart gör det komplexa tydligt. Intelligenta diagram gör att du snabbt kan visualisera projekt och processer, från början till slut.
Samordning
Skapa samordning inom teamet genom att samarbeta på samma ställe. Håll energin uppe genom att snabbt skissa upp processer och idéer tillsammans i realtid.
Bättre tillsammans
Lucids visuella samarbetssvit förändrar sättet att arbeta, från idé till färdigt projekt. Brainstorma och planera i Lucidspark och kartlägg sedan i Lucidchart. Skapa en levande ritning av din organisation.
Vad är en konceptkarta?
En konceptkarta hjälper till att visualisera förhållandet mellan koncept, idéer, händelser eller anteckningar. Dessa diagram används ofta för att planera läroplaner, skapa studiehandledningar eller skissa på rapporter och uppsatser. För att använda en konceptkarta placerar du dina idéer i cirklar (även kallade noder). Till skillnad från en tankekarta som börjar i mitten och växer utåt byggs en konceptkarta i allmänhet hierarkiskt uppifrån och ner. Förbind cirklarna med linjer eller pilar (även kallade bågar) och märk linjerna för att visa hur idéerna hänger ihop.
Hur man gör en konceptkarta
Börja med ett ämne
Börja med det kärnämne som du vill utforska. Dra ut en form till arbetsytan. Härifrån utgår hierarkin i konceptkartan.
Identifiera nyckelkoncept
Gör en lista över alla viktiga idéer som relaterar till ditt kärnämne. Denna lista kallas parkeringsplatsen. Ordna dem med de mest generella idéerna först och de mest specifika sist.
Koppla samman ämnen och underämnen
Flytta dina nyckelbegrepp från parkeringsplatsen till diagrammet och rita anslutningslinjer efter hand. Märk linjerna med text för att visa hur idéerna hänger ihop.
Anpassa och formatera
Anpassa och organisera ditt diagram genom att lägga till färger och bilder. Uppdatera diagrammet efter hand som du lär dig mer om ditt kärnämne.
Presentera och dela ditt arbete
Använd Lucidcharts enkla delningsalternativ för att presentera konceptkartan. Det går att dela diagrammet direkt i Lucidchart, skriva ut det eller ladda ner det som en PNG, JPEG, eller PDF.